Neopakovatelná atmosféra večerního města Pag (video)


Co dělat večer po celodenním pobytu na pláži ?

    Alespoň jednou za pobyt zkuste navštívit jedno ze dvou měst na ostrově, městečko Pag. Leží v jižní části Pažského zálivu, takže při procházkách městem jste pořád u moře. A nespěchejte, protože jeho pravá atmosféra začíná až se zapadajícím sluncem za reliéf masívu Sveti Vid.

    Přes den je město ospalé a jeho obyvatelé šetří energii na večer. To se otevírají všechny kamenné obchůdky i pojízdné stánky. Ožívají restaurační zahrádky s výhledem na moře nebo přístav. A výletní lodě se vracejí do svého kotviště, aby jejich majitelé nabízeli výlety na další dny návštěvníkům ostrova korzujícím po nábřežní promenádě.

    Když se setmí, město je nasvíceno mnoha pouličními lampami a barevnou hru světel představuje podloubí renovovaného mostu, který spojuje centrum města s bývalými skladišti mořské soli.

    Posezení na kamenné římse kostela Nanebevzetí Panny Marie na centrálním náměstí Krále Krešimira vám umožní nenápadně sledovat chaotický a současně jakémusi řádu přírody podléhající pohyb a mumraj směsi turistů a místních lidí.

    Nemusíte nic drahého nakupovat, není nutné vysedět místo v nespočtu restaurací, stačí jen skvělá zmrzlina a otevření se přítomnému dění na tomto originálním místě na ostrově Pag.


Tvorba videa YouTube